Wist je al dat we bij BioAg doorlopend onderzoek doen naar humus- en fulvinezuur? Onze eigen onderzoeker Kirsten Szklany is inmiddels al jaren de drijvende kracht achter onze literatuur- en praktijkonderzoeken bij mens, dier en plant.

14% meer opbrengst in pootaardappelen, 0,8 kg meer melk per koe per dag, of een uitgebreide literatuurstudie naar de darmgezondheid van de mens. Zomaar een aantal onderzoeken die Kirsten de afgelopen jaren heeft gecoördineerd. Daarom laten we je graag even kennis maken met onze gedreven onderzoekster!

Hoe lang werk je bij BioAg?
“Ik werk sinds april 2020 bij BioAg als onderzoekscoördinator. Onderzoeken opzetten, begeleiden, uitvoeren, data verzamelen of analyseren, ik doe het allemaal. Ik vind het heerlijk om praktisch bezig te zijn, laarzen aan en gaan. Of het nu bij de koeien, varkens of op het land is, het maakt mij niet uit. Ik geniet er erg van.”

Welke werkervaring neem je mee?
“Na mijn Bachelor Farmacie en een afgeronde onderzoeksmaster heb ik onderzoek gedaan bij Universiteit Utrecht. In het onderzoek aan de Universiteit speelde voedingscomponenten en de darm een grote rol. De hele agrarische wereld was dus voor mij nieuw, maar de werking van de darm niet.”

Wat is het meest opvallend dat jij als onderzoeker bent tegengekomen?
“Het valt mij op dat er zoveel samenhangt en afhangt van de darmen. Ik vind het echt fascinerend hoe die functioneren, bij de mens maar ook bij de dieren. Het is van zo’n groot belang wat er in de darmen komt. Dat heeft invloed op de gezondheid en het welbevinden van mens en dier. Vooral het belang van natuurlijke middelen en voeding vind ik daarbij erg interessant. Ik zit bij BioAg dan ook helemaal op mijn plek.”

Wat is jouw favoriete humus- of fulvinezuurproduct?
PrimeHumic vloeibaar, die jonge dieren een boost geeft voor een goed begin. De ontwikkeling van de darm bij jonge dieren stimuleren zodat ze weerbaarder zijn, dat vind ik heel belangrijk. PrimeHumic vloeibaar is daar een perfect middel voor.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie