De koeien die PrimeHumic krijgen geven gemiddeld 0,8 kg melk per koe per dag meer. Dat zien we in onze proefstal, waar we al zes jaar lang doorlopend onderzoek doen naar de effecten van humus- en fulvinezuur bij melkkoeien.*

De koeien die dagelijks 3 gram PrimeHumic door de brok in de melkrobot krijgen, halen een gemiddelde dagproductie van 32,0 kg. De groep koeien in dezelfde stal, met exact hetzelfde rantsoen zonder PrimeHumic hebben een dagproductie van 31,2 kg melk. Al zes jaar lang zijn de melkkoeien in Oldebroek opgedeeld in twee identieke groepen van 60 dieren. “Het blijft bijzonder om te zien wat PrimeHumic, oplosbaar humuszuur, de koeien kan opleveren op het gebied van voerefficiëntie, darmgezondheid en daarmee in melkproductie”, vindt Harmke Schrijver, commercieel agrarische medewerker van BioAg.

PrimeHumic ondersteunt uw koeien
PrimeHumic bestaat uit humus- en fulvinezuur in vaste vorm. De natuurlijke humus- en fulvinezuren helpen de koeien om voedingsstoffen beter op te nemen, onderhouden de celbalans en helpen met het afvoeren van zware metalen. “In de praktijk zien we daardoor dat PrimeHumic positief effect heeft op de darmgezondheid van de koeien. Dit vertaalt zich in een betere mestkwaliteit, een hogere voerefficiëntie en op termijn zelf een langere levensduur”, vertelt Harmke enthousiast. “Met een prijs van maar €0,059 per koe per dag, is de investering minimaal en het financiële resultaat opvallend hoog”, merkt zij. In de CalKOElator kunt u snel berekenen wat het gebruik van PrimeHumic op uw melkveebedrijf op kan leveren.

*Bron: doorlopende praktijkonderzoek van BioAg Europe BV van 2016 – 2022 onder 120 melkkoeien op het melkveebedrijf in Oldebroek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie