Waarom u humus(zuur) wilt toevoegen als kleurstof
 • null

  Natuurlijke kleurstof

 • null

  Duurzaam

 • null

  Zowel in poeder als in vloeistof

 • null

  Blijvende positieve effecten ondanks een eventuele bewerking in uw product

Onze humus(zuur) en fulvinezuur wordt gebruikt als natuurlijke kleurstof in een aantal producten, waaronder inkt, kaarsen en zeep.
Inkt
Veenhuizen dankt zijn naam aan het veen dat hier van 1818 tot 1960 werd afgegraven om te worden verwerkt tot turf, een brandstof waar de Nederlandse kachels in de negentiende en begin twintigste eeuw op brandden.
Het water in de sloten van Veenhuizen krijgt zijn goudbruine kleur door het veen dat ondanks de grootschalige turfindustrie is overgebleven. Thomas Trum verwerkte het water tot een inkt waarmee men kan tekenen, schrijven, strepen, schrappen, kliederen, kleuren en… turven.
Natuurlijke kleurstof bij turf pen
Afwerken van kaarsen
Onze humus(zuur) is gebruikt voor het afwerken van kaarsen in de vorm van Veenhuisjes. De humus(zuur) geeft de huisjes een uitstraling van een turfblok.
De Veenhuisjes maken deel uit van Collectie Veenhuizen; een social design collectie van producten en diensten geïnspireerd op het gevangenisdorp Veenhuizen. Collectie Veenhuizen komt voort uit de samenwerking tussen Provincie Drenthe, Gemeente Noordenveld, Penitentiaire Intrichting Veenhuizen en Design Academy Eindhoven, geïntitieerd door KETTER&Co.
humuszuur fulvinezuur kleurstof
humuszuur fulvinezuur kleurstof
Zeep
Drentse Drab is een masker voor handen, voeten en gezicht.
Het voornaamste bestandsdeel van Drentse Drab is humus(zuur). Humus(zuur) komt voor in het water diep onder de Drentse veengronden en wordt in de Noordelijke provincies uit het water gefilterd omdat drinkwater in Nederland helder uit de kraan moet komen. Ontwerper Thomas Trum heeft van dit humus(zuur) met z’n prachtige gouden kleur de inkt voor de TURVER stift gemaakt.
Maar humus(zuur) heeft meer kwaliteiten. Zo heeft het kleimasker van Drentse Drab, gemaakt van oeroud humus(zuur) en groene klei, een reinigende werking, bevordert het herstellend vermogen van de huid en is bovendien heerlijk ontspannend.
Natuurlijke kleurstof bij zeep drentse drab