Toevoeging van Ful-Power heeft meerdere (financiële) voordelen op sportvelden:
 • null

  Verdubbelt wortellengte en -massa

 • null

  Significant meer haarwortels

 • null

  Zorgt voor dichtere en langere beworteling

 • null

  Vermindert het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen

Ful-Power inzetten tegen onkruid in plaats van bestrijdingsmiddelen

Het gebruik van bestrijdingsmiddelen op sport- en recreatieterreinen buiten de landbouwsector moet sterk verminderen. De golfsport, met duurzaamheid hoog in het vaandel, kan hierin een voortrekkersrol spelen. Daarom hebben zij met de ondertekening van de Green Deal (Green Deal sportvelden 2020) ingezet op alternatieve bestrijdingsmiddelen bij terreinonderhoud. Bovendien nemen zij hierin het voortouw om tot het beste resultaat te komen: duurzaam sportplezier.
In het kader van de Green Deals zijn wij samen met de Hilversumsche Golf Club aan het kijken hoe de organische stoffen humus(zuur) en fulvinezuur kunnen bijdragen aan vermindering van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Met deze zogeheten biostimulanten hopen wij een grote stap te zetten in het verbeteren van de bodem als groeimedium en een gezondere, stressvrije grasplant. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat humus(zuur) en fulvinezuur producten, zoals onze Ful-Power, vooral nuttig is bij planten onder stress, zoals grasplanten.
Biostimulanten zijn natuurlijke substanties die geen kunstmest of pesticide zijn, die de gezondheid en de groei van de plant stimuleren. Zij kunnen de stofwisseling verhogen en verbeteren de beschikbaarheid van voedingsstoffen, versnellen ontkieming en celontwikkeling en verhogen de opnamecapaciteit van plantencellen of zelfs de bodem. Ful-Power – met zuiver fulvinezuur als belangrijkste bestanddeel – is daar een voorbeeld van. Hieronder leest u de eerste, zeer positieve, resultaten bij de Hilversumse Golf Club.

Fulpower

fulvinezuur
Wat anderen zeggen over Ful-Power op sportvelden
In mijn zoektocht naar alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen ben ik in contact gekomen met BioAg Europe, die biostimulanten als Humus- en Fulvinezuur al jaren toepassen bij tuin- en akkerbouw en de veeteelt in Nederland. Tijdens een eerste ontmoeting bleek al snel dat er zeker mogelijkheden zijn voor onze golfclub en heb ik een aantal proeven kunnen opzetten op onze greens. Na overleg over de uitkomst met onze adviseur David Stansfield ga ik volgend jaar 18 greens behandelen en twee greens voor de helft voor verder onderzoek. Voor mij staat vast, dat het gebruik van Ful-Power en andere humusproducten een goede en natuurlijke stap zijn in de richting van chemievrij beheer. En de kosten zijn al terugverdiend als je door een betere weerstand één keer minder hoeft te spuiten!

 

                              Adjan Verploegh, hoofdgreenkeeper Hilversumsche Golf Club
De voordelen bij het gebruik van Ful-Power
Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bij de Hilversumsche Golf Club
Ful-Power wordt getest op de greens van de Hilversumsche Golf Club. Daarbij wordt gekeken naar de ontwikkeling van:
 • Algemene vitaliteit grasbestand

 • Wortelgroei in lengte en vitaliteit

 • Dikte van de viltlaag

 • Kiemresultaat ingezaaide grassen

 • Bodemtemperatuur

 • Bodemvochtpercentage

 • Schimmelziekten en eventuele bestrijding

 • Bemesting

De pluggen zijn professioneel gespoeld om de wortelmassa te wegen. Dit resulteerde in hele positieve resultaten. Meer lezen van ons onderzoek?

Beworteling sportveld

Waarover kunnen wij u informeren?

Klik hier om contact met ons op te nemen.