Fulvinezuur
Fulvinezuur is een van de kleinste moleculen van de natuur en is de natuurlijke transporteur voor ieder levend wezen (plant, dier & mens). Zuivere fulvinezuur is ongebonden, dat wil zeggen dat het geen mineralen, metalen, vitaminen en spoorelementen aan zich gebonden heeft. Door de ongebonden staat van het molecuul, is fulvinezuur een uitstekende transporteur.
Fulvinezuur werkt op celniveau, doordat het een kleine molecuul is dringt het door de celwand heen.  De fulvinezuur neemt de voedingsstoffen en mineralen op en geeft ze af binnen de cel. In de cel neemt het zware metalen op en voert deze af via de ontlasting/urine en zo komt het weer terug in de natuur.

Verschil in fulvinezuur producten

Er zijn meerdere producten te koop onder de naam fulvinezuur, alleen zijn deze vaak verschillend en niet te vergelijken. Dit heeft te maken met de herkomst, zuiverheid en de verschillende productieprocessen:

Fermentatieproces

Langzaam proces, duur 3 á 4 maanden;
hierdoor is de fulvinezuur ontbonden van zijn elementen en is deze goudgeel van kleur en smaakloos. Hierbij worden geen chemicaliën toegevoegd en er wordt geen verhitting gebruikt.

Persen

Snel proces;
hierdoor blijven er vele elementen gebonden aan de fulvinezuur zoals zware metalen. Men noemt het product fulvinezuur, maar vaak is het opgeloste humus. Dit kunt u herkennen aan de bruine kleur en de smaak die hier aan vast zit.

Synthetisch proces

Kunstmatig proces;
hierdoor is het een onnatuurlijke fulvinezuur.
Vaak worden er bij dit proces zoetstoffen aan toegevoegd om de smaak te verbeteren.

Goed om te onthouden:  volgens de literatuur hoort fulvinezuur een goudgele kleur te hebben en smaak- en geurloos te zijn.

Hoe wordt fulvinezuur gemaakt?

Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende productieprocessen om fulvinezuur te maken/ te verkrijgen. Fulvinezuur, zoals onze PrimeFulvic, wordt gewonnen dankzij ons unieke fermentatieproces. Hierdoor voldoet de fulvinezuur aan alle eisen van de literatuur en kunnen we u de zuiverste vorm van fulvinezuur bieden. Bekijk hieronder ons unieke fermentatieproces: