23 november 2020

 

Cryptosporidiose komt in de moderne melkveehouderij vaak voor. De darmziekte zorgt voor hevige diarree en vochtverlies. Voor jonge kalveren is dit levensbedreigend. En dus zoeken melkveehouders naar oplossingen om de parasiet te lijf te gaan. Steeds neer melkveehouders hebben positieve ervaringen met de inzet van PrimeHumic-humuszuren.

Melkveehouder Wim van Helvoort is trots op zijn kalveren. Maar goede genetica kan er helaas niet voor zorgen dat cryptosporidiose buiten de deur blijft. De melkveehouder had geregeld last van de parasiet. Hij probeerde van alles, maar niets hielp écht. Uiteindelijk kwam hij in aanraking met PrimeHumic. “Het is niet duur, maar het belangrijkste is: het werkt hartstikke goed. We gebruiken het nu een half jaar en sindsdien hebben we geen diarree meer gehad. Geen diarree door crypto, maar ook geen andere soorten diarree meer.”

Meteen resultaat
Ook melkveehouder Amel de Jong gebruikt sinds kort PrimeHumic bij zijn kalveren. “We hadden naast crypto last van E. coli de eerste dagen na de geboorte. We hebben sindsdien een goeie 10 kalveren gehad en we hebben geen problemen met E. coli en crypto meer. Ik geloof echt in het product. Je ondersteunt de darmgezondheid van de dieren er echt mee.”

Financieel is toevoeging van PrimeHumic-humuszuren volgens Amel aantrekkelijk. “Het bespaart me kalveren, ellende en tijd. Ook als je blijft boenen en poetsen krijg je soms alsnog last van bacteriën. Nu we PrimeHumic inzetten weet ik dat de dieren er goed doorheen komen.”

Allerlei middeltjes geprobeerd
Melkveehouder Johan de Groot was al een tijd op zoek naar een oplossing voor crypto. “Ik had allerlei middeltjes geprobeerd, van zuren tot knoflook. Maar niks werkt zo goed als wat we nu gebruiken: PrimeHumic.” Sinds Johan het product inzet, sterven er geen kalveren meer aan diarree. “Het had meteen effect. Ik gebruik het product nu ongeveer een jaar en ik heb geen uitval meer. Bovendien zijn de kalveren vitaler en blijft de groei beter.” De kalveren krijgen het product vanaf dag 1, tot ongeveer 11 dagen. “Ze zijn dan door de kritieke fase heen.”

Wat is PrimeHumic?
PrimeHumic bevat 52% humuszuur en 12% fulvinezuur. Deze organische stoffen zijn cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid. Humuszuur bindt en fulvinezuur transporteert, hierdoor helpen ze om voedingsstoffen beter op te nemen en onderhouden ze de celbalans. Daarnaast voeren humus- en fulvinezuur zware metalen af, waardoor de weerstand en vitaliteit verbeteren. Bij kalveren zie je dit onder meer terug in een betere darmgezondheid, minder darminfecties, een betere voederconversie en een mooiere huid en vacht. Deze positieve effecten zijn ook in wetenschappelijke literatuur terug te vinden.

 

Bovenstaande afbeelding is rechtenvrij te gebruiken in relatie tot dit nieuwsbericht.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats bericht