PrimeHumic (humuszuur) het middel bij Fipronil besmetting

PrimeHumic (humuszuur) is in staat fipronil te binden, er is aangetoond dat de eieren die besmet zijn met fipronil sneller onder de MRL waardes komen.

Resultaten Fipronil i.c.m. PrimeHumic zeer positief

Zo is er in de praktijk onderzoek gedaan bij drie bedrijven die te maken hadden met een te hoog fipronil(som)- gehalte. Alle drie zijn vrijgegeven nadat er is gestart met het voeren van PrimeHumic. Binnen 15-30 dagen zakten de bedrijven onder de norm van de NVWA en na 45 dagen onder 0,005 mg/kg. De ervaring van een voerleverancier die PrimeHumic door zijn voer mengt, is dat het bij 10-20 bedrijven de indruk geeft inderdaad bij te dragen aan het versnellen van het vrij krijgen. Het lijkt er dus op dat door inzet van PrimeHumic minder ‘nieuwe’ fipronil in de eieren terechtkomt. Het zou daarom een aanvullend hulpmiddel kunnen zijn om het fipronil-gehalte in de eieren, maar wellicht ook in de kip zelf terug te dringen.

Glysofaat

Uit eerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat PrimeHumic het negatieve resultaat op de bacteriën in het maag-darmstelsel kan neutraliseren en de opname van mycotoxines kan remmen. Daarnaast kan PrimeHumic bij pluimvee de firponil binden. Kippen die PrimeHumic gevoerd kregen, zaten eerder onder de fipronil-norm dan de kippen die dat niet kregen.

Fipronil oplossing

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plaats bericht