PrimeHumic (humuszuur) is in staat fipronil te binden in een waterige experimentele omgeving. Dat heeft BioAg Europe onder laboratoriumomstandigheden aangetoond. De positieve uitkomst spoorde aan om uitgebreider onderzoek te doen naar het effect van PrimeHumic in de vette omgeving van de darm. Hiervoor zijn diverse onderzoeken opgezet, waarvan er een aantal zijn afgerond.

Resultaten Fipronil i.c.m. PrimeHumic zeer positief

Zo is er in de praktijk onderzoek gedaan bij drie bedrijven die te maken hadden met een te hoog fipronil(som)- gehalte. Alle drie zijn vrijgegeven nadat er is gestart met het voeren van PrimeHumic. Binnen 15-30 dagen zakten de bedrijven onder de norm van de NVWA en na 45 dagen onder 0,005 mg/kg. De ervaring van een voerleverancier die PrimeHumic door zijn voer mengt, is dat het bij 10-20 bedrijven de indruk geeft inderdaad bij te dragen aan het versnellen van het vrij krijgen. Het lijkt er dus op dat door inzet van PrimeHumic minder ‘nieuwe’ fipronil in de eieren terechtkomt. Het zou daarom een aanvullend hulpmiddel kunnen zijn om het fipronil-gehalte in de eieren, maar wellicht ook in de kip zelf terug te dringen.

Aanvullend onderzoek

Vele factoren spelen een rol bij het terugdringen van het fipronil-gehalte. Daarom is BioAg Europe momenteel bezig met aanvullend onderzoek om onder normale omgevingsomstandigheden preciezer te kunnen bepalen in welke mate PrimeHumic de fipronil bindt. Bij BioAg Europe zijn er tot nu toe geen negatieve effecten bekend bij het langdurig gebruik van PrimeHumic.

Nieuwsbrief

Voor het laatste humus en fulvinezuur nieuws

 

 

Over BioAg Europe

Blaadje logo bioag euBioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Lees hier onze Privacy verklaring

Zo kunt u ons bereiken

Telefoon: 036-5239690 
Email: info@bioag.eu
Facebook: /fulvinezuur
Twitter: @fulvinezuur